Elektrisk neglefil - sådan vælger du den rigtige til dit behov

Elektrisk neglefil sparer tid

En elektrisk neglefil bliver hurtigt en uundværlig del af din negleudstyr. Med en elektrisk neglefil går arbejdet med at slibe bare meget hurtigere, og der er også slibeopgaver, som der er meget vanskelige og meget tidskrævende at udføre med en almindelige buet neglefil. 

Inden du skal lave kunstige negle - PREP:

 • Fjern let dødt hud ved neglebånd, så gele, akryl, gellak neglelak kan lægges helt ind til neglebåndet, eller full cover kan limes helt ind mod neglebåndet.
 • Afkortning ved negleforlængelse - brug pedicure slibeskive

Når de kunstige negle er lavet:

 • Når du vil skifte gellak neglelak til en anden farve. Slib topcoat og selve gellak neglelak laget af. Læg så ny gellak neglelak og topcoat.
 • Når negle udgroning er blevet for stor og det er nødvendigt at lægge nyt gele helt ind til neglebåndet: Slib med en backfill bit, du kan nøjes med at fylde op.
 • Når akryl, gele, akryl gel eller buildergel skal helt af: fjern produkt med god keramisk eller carbid stål bit.
 • Slib under negl. Når du forlænger, kan der dannes en kant under neglen. Slib den væk med en UNC bit.
 • Slibning under negle - fjerne "klumper" der er opstået hvis negleskabelon ikke sad helt til.

Falske negle full cover press on negle:

 • Genbrug dine falske negle eller press on negle ved at slibe limen på bagsiden bort.
 • Matter / mat slib bagsiden af tipper og full cover eller falske negle, så limen holder bedre. Brug en sandpapir rulle, den kan komme ned i neglens bagside. Det kan en almindelig fil ikke.

Andre opgaver for elfil:

 • Franske negle: du kan slibe en smile kant med en speciel libe bit.
 • Polering af negle, så de skinner flot. Brug en silicone / gummi bit
 • Bore huller til neglesmykker eller slibe fordybninger til limning af nailart sten krystaller rhinestone.

En elektrisk neglefil består af to dele

En elektrisk neglefil består som regel af to dele:

 1. Et håndstykke. Selve motoren. Håndstykket holder bit fast.
 2. En kontrolenhed med strømforsyning.

Billig elektrisk neglefil

Du kan også købe en meget billig elektrisk neglefil, hvor det hele sidder i kun håndstykket. Sådan en elfil sættes som regel i en USB port eller kører på batterier.

Sådan en elektrisk neglefil vil typisk både være billig, have meget få omdrejninger og meget lidt kraft. For at få kraft og omdrejninger kræver det nemlig en god strømforsyning.

Prisen på en elektrisk neglefil og dens kvalitet hører oftest sammen.

Selve maskinen - strømforsyningen

Ligesom neglestøvsugere og neglelamper opgives der et antal Watt. Man kan som tommelfingerregel godt sige, at der for det meste er en sammenhæng. Jo flere Watt jo stærkere maskine. Den stærkere maskine kan for det meste også klare flere omdrejninger. Den kan for det meste også klare at holde omdrejningerne konstante, selv om der trykkes med slibebitten. Med de svageste strømforsyningern, vil man kunne opleve næsten at kunne stoppe slibebitten med fingerne. Motorstørrelsen kan også have betydning for levetiden af en elektrisk neglefil.

Elektrisk neglefil og vægt

Som en tommelfingerregel kan man sige, at vægten har betydning for kvaliteten. Jo tungere jo bedre kvalitet. Det er selvfølgelig ikke altid helt sådan. Men netop mht. strømforsyningen er det ofte sådan, at vægt, størrelse og kvalitet hænger sammen. Vægten er også vigtig af andre grunde. Ledningen til håndstykket er en snoet ledning der kan trækkes ud i længde. Men når man trækker i ledningen trækker/flytter man også strømforsyningen hvis den er alt for  let.

Knapperne på elfilen

Strømforsyningen er også "holder" for alle knapperne. De fleste slibemaskiner kan det samme:

 • Skifte omløbsretning
 • Varierer omdrejningsantallet
 • Slukke og tænde
 • Slå pedalstyring til/fra (ikke på alle)

Men der er selvfølgelig forskel på kvaliteten af knapperne og der kan være forskel på knappernes måde at virke på. Noget af det, der slider meget på en motor er også retningsomskiftningen. På nogle modeller er der "soft shift". Når retningsknappen aktiveres, går maskinen først ned i omdrejninger, skifter retning og går derefter op i omdrejninger igen. Det er meget mere skånsomt for håndstykket.

Visning af omdrejninger

Nogle modeller har visning af omdrejningerne i et digitalt display. Nogle viser det med streger rundt om knappen der justerer omdrejningerne. Andre - især billige modeller - har slet ikke en visning af omdrejningerne.

Stik

På strømforsyningen er der monteret stik til:

 • tilslutning af pedal (ikke på alle modeller)
 • tilslutning af håndstykket

Et håndstykke kan tilsluttes til kontrolenheden / strømforsyningen med forskellige stik:

 • Et DC stik - ligner det fra UV neglelamperne (lille sort rundt stik).
 • Et DIN stik. (rundt med 3-5 ben i en halvcirkel)
 • USB C stik - de dyreste modeller
 • USB - som du kender fra opladere til mobiltelefoner. Typisk findes dette kun på elfile hvor strømforsyning og håndstykke er en enhed.

Stikkenes placering

Cirka halvdelen af de elektriske neglefile har stik bagpå og den anden halvdel har stikkene foran. Nogle har det bedst med at håndstykket sidder i på forsiden. Andre synes det er i vejen og foretrækker stikket bagpå.

Fodpedal

Nogle elektriske neglefile har mulighed for at tilslutte en fodpedal. Fodpedalen gør det, at den tænder og slukker for håndstykket. På den måde behøver man ikke skrue ned for omdrejningerne eller helt slukke filen, når man holder pause, skifter bit, eller skifter arbejdsstilling.

Holder til håndstykket

Nogle strømforsyninger / kontrolenheder har mulighed for at "parkere" håndstykket. Det kan være en lille holder på siden af maskinen, eller et decideret hul, hvor enden af håndstykket kan parkeres. Til andre maskiner medfølger der ofte en slags bordholder, hvor man kan lægge håndstykket.

Indbygget bit holder

På nogle maskiner er der små huller. De er beregnet til at kunne opbevare slibebittene.

De trådløse - batteri

Udvalget af batteridrevede elektriske neglefile er ret stort. De har både en fordel og en ulempe. Fordelen er selvfølgelig, at den er let at transportere - sætte i et bælte. Ulempen er især, at den kan risikere at løbe tør for strøm, lige når det passer rigtig dårligt.

Børsteløs motor

Kvaliteten på de batteridrevede elektriske neglefile er meget forskellig. Generelt vil en rigtig god og stærk batteridrevet neglefil koste fra 2000kr og opdad. Det vil de gøre, fordi et godt kvalitetsbatteri koster. Og fordi en rigtig god børsteløs motor koster. Og det skal være en børsteløs motor for at kunne holde så længe på batteriet som muligt.

Håndstykket og låsningen

Håndstykket er selve motoren. Den er også den, der holder slibe bitten fast. Her gælder det også, at pris og kvalitet hænger sammen. Billige håndstykker har generelt lidt mere vibrationer end de dyre.

Børster eller børstefri

Der findes to slags motor. En med børster og en børstefri. Børsterne sidder inde i motoren. De skaber kontakt til det der roterer rundt. Derfor slides de også. På de dyrere modeller kan de skiftes. Børsteløse motorer er i en helt anden prisklasse. De er meget dyrer, men holder til gengæld meget, meget længere, vejer mindre, larmer mindre, kører ofte mere vibrationsfrit.

Låsmekanismen

Bitten skal holdes fast. På de billigste holdes bitten fast ved, at bittens stang stikkes ind i en "gummiklump", som så klemmer tilstrækkeligt om stangen på bitten. Alternativt holdes bittene fast med et "twist'n'lock" system. Det virker lidt som på en boremaskine. Der sidder tre "kæber", der klemmer om stangen på bitten. De holdes sammen af nogle fjedre og et slåsesystem. De låses op og i, ved at man drejer. Dette system holder bittene meget bedre fast. 

Vægten, tykkelsen og længden

Hvis man skal arbejde hele dagen med den elektriske neglefil, kan vægten være vigtigt. Nogle foretrækker at håndstykket er langt og tyndt. Andre foretrækker en lille og kort model.

Bit der følger med

Det er altid rart, at der mødfølger ekstra tilbehør. Der medfølger nogle gange et bitsæt. Det er mest de elektriske neglefile, der ligger i den billige ende af skalaen. De bitsæt der medfølger er som oftest billige diamant bit af meget ringe kvalitet. De må ikke sammenlignes med dyre kvalitetsbit.

Design

Design kan være vigtigt for nogen. Hvis den elektriske neglefil skal stå fremme, er der måske ønsker om en bestemt farve, at den er så lille som muligt eller at den har stik der går ud på bagsiden. 

Måske har du salon, og synes bare at hvis udstråler klinik, og at farver bliver for meget.

Måske er størrelsen det vigtigste, fordi den skal stå på et lille negle bord, eller kunne flyttes rundt fra sted til sted. Eller måske skal den let kunne pakkes ned?

Måske bruger du elektrisk neglefil både til manicure og pedicure og synes derfor det er vigtigt, at den kan flyttes med en hånd.

Hvilken elektrisk neglefil skal jeg så vælge?

Dit behov

Man kan også medtænke sit behov, når man skal vælge neglefil. Hvad har du egentlig brug for? Er det bedre med en billigere neglefil og istedet invistere i gode bit?

Bruger du neglefilen sjældent, af og til, ofte eller dagligt?

Hvad bruger du filen til? Er det til at slibe gellak af med sandpairsruller inden Soak off?

Bruger du pålimede fullcover / press on? og skal rense bagsiderne

Kommer du til at slibe meget med UNC bit? (små bit kræver mange omdrejninger)

Skal du slibe i gele eller akryl? (akryl er meget hårdt = stærk motor)

Har du det bedst med at kunne aflæse omdrejningerne?

Er designet vigtigt for dig?

Måske er den billigste model helt fint til det arbejde du skal bruge den til. Måske får du mere ud af den mellem dyre model plus gode bit, end den dyreste model uden gode bit?

Slibe bit til elektrisk neglefil

Der fås utrolig mange forskellige slibe bit til en elektrisk neglefil. De har forskellige funktioner og de fås i forskellige grovheder.

Håndstykker til elektrisk neglefil

Du kan udskifte dit håndstykke med et andet eller bedre. Udvalget af håndstykker er stort. Hvis håndstykket du gerne vil have, ikke passer sammen med stikket på din elektriske neglefil, kan du få en adapter / omformer.

Elektrisk neglefil med lang ledning

Måske foretrækker du at ledningen er rigtig lang. Måske fordi du laver pedicure på kunder, eller har brug for, at din elektriske neglefil står et andet sted end bordet. Med en forlænger ledning, kan du let gøre ledningen længere.

Produkt tilføjet ønskeliste
Product added to compare.
Vi anvender cookies. Ifølge GDPR lovgivningen oplyses og give samtykke til dette.
Med "OK" bekræfter du, at du er informeret og indforstået med, at vi anvender cookies.